Не ми се е налагало в Румъния да дам и 1

...
Не ми се е налагало в Румъния да дам и 1
Коментари Харесай

Станко Станков: България води по корупция на Румъния

Не ми се е налагало в Румъния да дам и 1 проливам подкуп

Омръзна ни като вървим на избори да избираме по-малкото зло. ​Русе няма корабостроителница, а в Гюргево има две и вършат поръчки за България. Това заяви Станко Станков, създателят на " Булмарет груп " в изявление пред " ".

Ако приемем, че нещата не наподобяват доста ясно след изборите, какво бихте желали вие да видите от който и да ръководи идващите 6 месеца?

Лично на мен, пък и на доста от хората, с които споделям, ни омръзна като вървим на избори да избираме по-малкото зло. Ние желаеме да виждаме устойчиво ръководство, грамотно ръководство, да виждаме добре образовани, интелигентни, почтени, открити хора, които да ни ръководят, да имат визия за бъдещето, добре да показват страната, да не ни е позор от тях, да се гордеем с тях.

Искаме да имаме небосвод повече от 6 месеца, повече от 1 година, да можем да си вършим проектите. Ние безусловно стопирахме планове, тъй като не знаем по какъв начин ще се развият нещата.

Миналата година беше напряко еуфория тук, в България, да се маха отново смесването с биодизел. Ние сме единствените производители на биодизел в България. От локални първични материали го произвеждаме. Това е с инструкция на Европейския съюз, която е дълготрайна. Инвестирали сме стотици милиони в тоя бизнес и когато те кажат от през днешния ден за на следващия ден стопираме, какво правиш? Инвестициите се замразяват, хората са уволняват, от там следва цялата верига до земеделеца - тъй като изкупуваме съвсем цялата рапица в България и земеделците не знаят какво да вършат - да сеят ли рапица или не. Ето нещо, което е доста смущаващо.

Ако през 6 месеца новата власт стартира да ревизира политиките, става ужасно за бизнеса.

Какъв е капацитетът за развиването на българско-румънските бизнес връзки?

Ние имаме компания в Румъния от 15 години. Искам да ви кажа, че се развиват напълно добре, без съществени усложнения с връзката с всички институции в Румъния. Лично аз не знам дали сме намерили положителните мениджъри там или чисто и просто е по-уредена страната, само че аз имам повече проблеми с институциите в България, в сравнение с в Румъния.

Там не е имало безусловно никакъв проблем на локално равнище, без да се постанова да се върви, да се молим на тоя-оня, се вземат решение нещата. Не ни одобряват като нежелани чужденци. Има капацитет за още български бизнес там.

 

Ние подписахме прелиминарен контракт за придобиване на железопътна компания. Там към този момент имаме една. Виждаме капацитет в този бизнес, желаеме да го развиваме.

Според вас какво е нужно на региона на Русе, където сте основани - нов мост, нов ферибот, жп?

Фериботите не вземат решение казуса. Нов мост е добре да има. Той по план, доколкото знам, излиза тъкмо където ще стартира автомагистралата за Търново. Той се намира безусловно тук до нас.

Доколкото знам, мостът е много остарял и се нуждае от сериозна реорганизация. Тези опашки не са единствено от това, че сегашният мост няма задоволителна пропускливост. Основният проблем е с обработването на камиона. И доколкото разбирам, казусът е в румънска страна.

Андрей Новаков, евродепутатът, стартира подписка, която персонално аз поздравявам, с цел да събере 100 хиляди подписа, с цел да трансформират регламента за обработка на камион на 1 минута.

Това, в случай че се случи, би решило казуса.

Гюргево е мястото, откъдето чакаме да пристигна прословутата драга. Между другото там също има бурно развиване.

Там преди 20 години имаше една мъничка корабостроителница, която желаеха да я подаряват. Русе имаше голяма красива, хубава, работеща корабостроителница. След 20 години стана противоположното - Русе няма корабостроителница, а в Гюргево има 2 и вършат поръчки за България.

Ние водим по корупция сигурно. Мен не ми се е налагало във Румъния да дам и 1 проливам подкуп. Това мога да кажа.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР